T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi

EDIBLE IDENTITIES: FOOD AS CULTURAL HERITAGE

EDIBLE IDENTITIES: FOOD AS CULTURAL HERITAGE

Çocukluğumuzun koku ve tatlarını düşünürüz ve "En iyisini büyükannem yapardı" deriz. Bu nostaljik deneyim kişisel tarihimizin bir parçasıdır ve pişirme süreci bir ulusun kültürel tarihinin haritasını çıkarır.

Bir ülkenin, bölgenin veya kültürün en belirleyici unsurlarından biri mutfağıdır. Gıda, bir ulusun, bölgenin veya insanların kimliğinin güçlü bir parçasını temsil eder. Diğerlerinin yanı sıra, yerel mutfaklar turizmde sürdürülebilirliğin artırılmasına, destinasyonun özgünlüğünün artırılmasına, yerel ekonominin güçlendirilmesine, çevre dostu altyapının sağlanmasına ve son olarak turistler arasında bölgenin kültürel zenginliğine ilişkin farkındalığın artırılmasına büyük katkı sağlar.

Bu projenin geliştirilmesi sırasında, öğrenciler bölgelerinin geleneksel yemekleri hakkında bilgi toplayacaklar. Bunu yaparak öğrenciler, onlarla bilgi alışverişinde bulunarak geleneklerini, geçmiş nesillerin yemek pişirme geleneklerini ve ortaklarının geleneklerini keşfedecekler. Yemek pişirmeyi yerel tarihle ilişkilendirebilecek, geçmişin sosyal koşullarını ve ekonomik ve teknolojik gelişimi inceleyebilecekler.

Ekim 2020'de başlayan proje Ocak 2021'de sona erecektir. Projeye Türkiye, Slovakya, Romanya, İtalya, İspanya ve Fransa'dan okullar katılım sağlamıştır. 13 öğretmen 104 öğrencinin katılımı ile çalışmalar yürütülmektedir.

İlgili linkler:

https://tr.padlet.com/seydafoskanli/edibleidentities

https://padlet.com/polonyova_zuzana/axtsfefowmzlg64

https://www.thinglink.com/scene/1399416102496239619

https://www.flippity.net/mg.php?k=1b7ftf_HTqr_rxtZ-w_Oh2G_dOt3GQunaoSLL3EcwZeY

https://www.storyjumper.com/book/read/96245836/600feb25b18d7

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.01.2021 - Güncelleme: 06.11.2021 21:07 - Görüntülenme: 359
  Beğen | 0  kişi beğendi