EDIBLE IDENTITIES: FOOD AS CULTURAL HERITAGE
Çocukluğumuzun koku ve tatlarını düşünürüz ve "En iyisini büyükannem yapardı" deriz. Bu nostaljik deneyim kişisel tarihimizin bir parçasıdır ve pişirme süreci bir ulusun kültürel tarihinin haritasını çıkarır.
Bir ülkenin, bölgenin veya kültürün en belirleyici unsurlarından biri mutfağıdır. Gıda, bir ulusun, bölgenin veya insanların kimliğinin güçlü bir parçasını temsil eder. Diğerlerinin yanı sıra, yerel mutfaklar turizmde sürdürülebilirliğin artırılmasına, destinasyonun özgünlüğünün artırılmasına, yerel ekonominin güçlendirilmesine, çevre dostu altyapının sağlanmasına ve son olarak turistler arasında bölgenin kültürel zenginliğine ilişkin farkındalığın artırılmasına büyük katkı sağlar.
Bu projenin geliştirilmesi sırasında, öğrenciler bölgelerinin geleneksel yemekleri hakkında bilgi toplayacaklar. Bunu yaparak öğrenciler, onlarla bilgi alışverişinde bulunarak geleneklerini, geçmiş nesillerin yemek pişirme geleneklerini ve ortaklarının geleneklerini keşfedecekler. Yemek pişirmeyi yerel tarihle ilişkilendirebilecek, geçmişin sosyal koşullarını ve ekonomik ve teknolojik gelişimi inceleyebilecekler.
Ekim 2020'de başlayan proje Ocak 2021'de sona erecektir. Projeye Türkiye, Slovakya, Romanya, İtalya, İspanya ve Fransa'dan okullar katılım sağlamıştır. 13 öğretmen 104 öğrencinin katılımı ile çalışmalar yürütülmektedir.
İlgili linkler:
https://tr.padlet.com/seydafoskanli/edibleidentities
https://padlet.com/polonyova_zuzana/axtsfefowmzlg64
https://www.thinglink.com/scene/1399416102496239619
https://www.flippity.net/mg.php?k=1b7ftf_HTqr_rxtZ-w_Oh2G_dOt3GQunaoSLL3EcwZeY
https://www.storyjumper.com/book/read/96245836/600feb25b18d7