T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi

Farkındalık Siber Zorbalığı Yener Proje Hakkında

FARKINDALIK SİBER ZORBALIĞI YENER

    Teknoloji birçok iyi bilinen fayda sağlar, ancak aynı zamanda zorbalık sorununu daha da kötüleştirdi. Siber zorbalık evde, okulda veya insanların çevrimiçi olduğu başka herhangi bir yerde olabilir ve günün veya gecenin herhangi bir saatinde olabilir. Genç insanlar interneti ve cep telefonları gibi diğer teknolojileri tamamen benimsemiştir. Sosyalleşme için bir ortam ve bir araçtır. Ne yazık ki, gençlerin (ve bazen daha küçük çocukların) bu teknolojileri, akranlarına zorbalık yapmak veya başka acımasız davranışlarda bulunmak için acımasız metinler veya resimler yayınlamak için kullandığına dair artan raporlar var.

        Ayrıca, başkalarına veya kendilerine yönelik bir şiddet eylemi yapmayı düşündükleri endişelerini artıran materyaller gönderen gençlerin raporları da artıyor. Bu e-twinning projesi, etkinlikler, posterler, broşürler, kitapçıklar, çalıştaylar ve seminerler yoluyla küçük çocuklar, gençler, ebeveynler, okul personeli, bölge halkı ve her yaştaki herkeste siber zorbalığa karşı farkındalık yaratmayı ve onlara yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Siber Zorbalığı önlemek için gerekli ahlak edinilir.

AWARENESS BEATS CYBERBULLYING

   Technology offers many well-known benefits, but it also worsened the problem of bullying. Cyberbullying can happen at home, school, or anywhere else people go online, and it can happen any time of the day or night.Young people have fully embraced the Internet and other technologies, like cell phones, as both an environment and a tool for socializing. Unfortunately, there are increasing reports of teens (and sometimes younger children) using these technologies to post cruel text or images to bully their peers or engage in other cruel behavior.
   There are also increasing reports of teens posting material that raises concerns they are considering an act of violence towards others or themselves.  This e-twinning project aims to raise awareness towards cyberbullying in the young children,teenagers,parents,school staff,the local people and anyone at any age by means of activities,posters,brochures,booklets,workshops and seminars as well as helping them acquire necessary morals to prevent it.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.01.2021 - Güncelleme: 06.11.2021 21:20 - Görüntülenme: 255
  Beğen | 0  kişi beğendi