T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi

Media Literacy for Students

Media Literacy for Students (Öğrenciler İçin Medya Okuryazarlığı)

Proje Hakkında

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Eylem Kılıç SARIŞIN, 10E sınıfından Zehra Betül, Berfin, İlknur, Semih Safa ve Burak adlı öğrencilerimizin katılımı ile ''Media Literacy for Students (Öğrenciler için Medya Okuryazarlığı)" adlı eTwinning projesi yürütmektedir. Mart 2021'de başlayan proje Mayıs sonunda sona erecektir.

Projeye Türkiye, Gürcistan, Romanya ve Ürdün'den toplam 15 okul, 17 öğretmen ve 120 öğrenci katılımı ile gerçekleştirilmektedir. Projede öğrencilerin Medya Okuryazarlığı konusunda bilinçlendirilmeleri, yalan haberleri ayırt etmeleri ve bu haberleri bilinçsizce yaymamaları konularında bilgilendirilmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerin Web2 araçlarını öğrenmeleri de proje amaçları arasında yer almaktadır.

Proje kapsamında öğrencilerimiz öğretmenlerinin yönlendirmesi ile Proje Logosu Hazırlama, Dünya Su Günü, eTwinning Günü, Güvenli İnternet Kullanımı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı özel günleri için Canva Web2 aracı kullanarak özgün poster çalışmaları yapmıştır. Bunun yanında Storyjumper, Ourboox gibi eBook hazırlama araçlarını öğrenerek elektronik kitaplar hazırlamışlardır. Bunun yanında proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında proje web sayfası hazırlanmış ve Online Sergi düzenlenmiştir.

Proje Kapsamında yapılan bazı çalışmalara ait linkler :

Proje Web Sayfası : http://mls.mozello.com/ Projemizin Online Sergisi : https://www.emaze.com/@AOTQWTZFW/meda-lteracy-for-students Proje çalışmalarımızı yüklediğimiz Padlet : https://tr.padlet.com/eksarisinaadal/su8ggi5eh54w5gqz Twin School eBook : https://www.ourboox.com/books/twinschool-ebook/

Öğrencilerin kendilerini tanıtmaları : https://padlet.com/rusudankarkadze/MLS

Logo Çalışmaları :   https://padlet.com/jvarsheishvilitemur/LogosMLS

İnternet Güvenliği Posterleri : https://www.youtube.com/watch?v=k5aZL2n8a38

Ortak Ürün Covid-19 Yalan Haberler E-Book : https://www.ourboox.com/books/covid19fakenews/

AADAL Covid19 eBook :  https://www.storyjumper.com/book/read/106268976/eylemsarisin

eTwininng Günü Mentimeter : https://www.menti.com/cnd6tmw1pb

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.05.2021 - Güncelleme: 06.11.2021 21:05 - Görüntülenme: 238
  Beğen | 0  kişi beğendi