T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

Kuruluş Yılı:
Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi 2005 yılının Haziran ayında Ankara´nın Gölbaşı ilçesi Şafak Mahallesinde hayırsever Necla DİNÇER´in katkılarıyla eşi ve oğlu anısına eğitim ve öğretime kazandırılmıştır.

Kuruluş Amacı: Kendisi ve toplumla barışık, çalışkan, dürüst, ahlaki değerleri yüksek, üretken bireyler yetiştirmektir.


Kuruluşundan bu yana yapılan değişiklikler:
            Okulumuz çok amaçlı salonunun fonksiyonelliğini arttırmak amacı ile salona bir de sahne eklenmiştir.  Çevre düzenlemeleri yapmak, oyun sahaları oluşturmak okulumuzda yapılan diğer değişikliklerdendir.
 

Kurum Adının Nerden Aldığı:
Lisemiz hayırsever Necla DİNÇER tarafından merhum oğlu Alper Tunga DİNÇER ve merhum eşi Ahmet DİNÇER anısına yaptırılmış olup; okulumuz sözü edilen kişilerin isimlerini taşımaktadır.

 

BUGÜNKÜ DURUMU
Yeni bir okul olmanın azmi ile yola çıkan Ahmet Alper Dinçer Lisesi ilk senesine 180 lise 1. sınıf ve 150 kişilik 2. sınıf öğrenci sayıları ile eğitim hayatına merhaba demiştir. Okulumuz bünyesinde 17 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 çok amaçlı salon, 1 bilgi teknolojileri sınıfı, 1 resim atölyesi, 2 rehberlik servisi, 1 memur odası ve 2 idareci odası mevcuttur.
İlk mezunlarını 2006/2007 Eğitim Öğretim yılında veren okulumuz gerek ilçe, gerek il, gerekse ülke bazında düzenlenen kültürel ve sportif faaliyetlere katılarak öğrencilerine özgüven kazandırma ve okulun tanıtımına katkı sağlama amaç ve azmindedir. 2006/2007 Eğitim Öğretim yılında ilçemizde gerçekleştirilmiş çeşitli bilgi yarışmalarında okulumuz öğrencileri Ahmet Alper Dinçer Lisesi adını gururla temsil etmişlerdir. Aynı yıl il ve ilçe bazında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında okulumuz öğrencileri edindikleri derecelerle övünç kaynağı olmuşlardır. Kros ve güreş takımımız sadece okulumuz değil Ankara için de övünç kaynağı olmuştur. Güreş takımımız ülke geneli yapılan müsabakalarda birçok derece elde etmiştir. Sosyal aktivitelerin öğrencileri yanlış alışkanlıklardan uzak tutmada çok etkin olduğu fikrini göz ardı etmeyen okulumuz  tiyatro, resim ,şiir ve sportif faaliyetlere azami önem vererek yola devam etmektedir.Çevresinde bilgi ve kültür merkezi olma amacını gerçekleştirmek isteyen okulumuz emin adımlarla hedefine ilerlemektedir.Şu anda okulumuzda 6 derslikte 190 birinci sınıf öğrencisi; 4 derslikte 90 lise ikinci sınıf öğrencisi ve 4 derslikte 120 lise üçüncü sınıf öğrencisi eğitim ve öğretim görmektedir.Okulumuzda 1 okul müdürü,2 müdür yardımcısı, 27 branş öğretmeni,1 memur ve 2 hizmetli görev almaktadır.
Şu anda okulumuz mevcut koşullar altında üzerine düşün sorumluluğun bilinci ile eğitim ve öğretime umutla devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 18:00 - Görüntülenme: 77
  Beğen | 0  kişi beğendi