T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi

Proje Hakkında

Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Eylem Kılıç SARIŞIN, 11.sınıf öğrencilerimizden Zehra Betül, Haktan, Uğur, Berfin Beyza, Eylem ve Rumeysa adlı öğrencilerimizin katılımı ile ''Digital Era'' adlı eTwinning projesi yürütmektedir. Kasım 2021'de başlayan proje Mayıs 2022 sonunda sona erecektir. Projeye Türkiye ve Romanya'dan toplam  7 okul, 12 öğretmen ve 88 öğrenci katılımı ile gerçekleştirilmektedir.

Teknolojinin gelişmesi ile çalışma, yaşama, öğrenme ve oyun oynama şeklimiz değişmektedir. 21. yüzyıl eğitimi teknoloji ile iç içerdir. Teknoloji sayesinde öğrenme sınıf duvarlarının ötesine taşınır. Teknoloji, öğretmen ve öğrencilere birçok değişik kaynak sağlamakta ve öğrencilerin öğrenmesini, problem çözmesini ve bilgi aramasını teşvik eder. Öğrenciler bilgiye ulaşmak,  iletişim kurmak ve problem çözmek için çeşitli dijital cihazlar (bilgisayar, akıllı telefon vb.) ve yazılımlar (e-posta, sosyal medya vb.) kullanırlar.

Bu proje ile 21. yüzyılın dijital eğitiminin gerekleri hakkında küresel farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, farklı öğrenme türlerini nasıl destekleyeceklerini, doğru/daha güvenli bilgilere nasıl erişeceklerini, çevrimiçi sorumluluk sahibi olmayı, iş birliğini teşvik etmeyi, teknolojiden keyif almayı öğreneceklerdir.

 

11-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.04.2022 - Güncelleme: 11.04.2022 19:58 - Görüntülenme: 234
  Beğen | 0  kişi beğendi