T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi

The Fairy Tale Town (Masal Kasabası)

 

Ankara Gölbaşı Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi öğrencileri ''The Fairy Tale Town (Masal Kasabası)" adlı proje ile Ankara'yı Dünya'ya tanıttı.

 Ankara Gölbaşı Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi öğrencileri ''The Fairy Tale Town (Masal Kasabası)" adlı proje ile Ankara'yı Dünya'ya tanıttı.

Ankara Gölbaşı Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Eylem Kılıç SARIŞIN ve Romanya Braila'dan Liceul Pedagogic ''D.P.Perpessicius" okulundan Mirela Iordache'nun kurucusu olduğu projede İngilizce öğretmeni Şeyda FOŞKANLI ve lise öğrencileri görev aldı.

Proje'ye Romanya (Brăila), Slovakya (Rožňava), Hırvatistan (Vinkovci), Yunanistan (Papagou), İspanya (Leon) ve Türkiye'den Çanakkale, Kilis, Adıyaman ve Ankara'dan okullar katılım sağlamıştır. Toplam 9 okul, 16 öğretmen ve 131 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen projede öğrenciler kendi yaşadıkları illeri ve kültürleri paylaşırken diğer şehirler ve kültürler hakkında da bilgi sahibi olmuşlardır.

Çok uluslu bir projenin işbirliği ile yapılabilmesi için öğrenciler kendilerini diğer okul öğrencilerine tanıtmış, bulundukları şehir ve kasabalarının hafızalarda canlanabilmesi için çizdikleri resimler, çektikleri fotoğraflar ve hazırladıkları afişler ile kasabalarının renklerini ortaya çıkarmışlardır. Öğrencilerin yaşadıkları kasabalar ve kasabalarında olmasını bekledikleri özellikler ile ilgili anket çalışması yapılarak etraflarını daha gerçekçi bakış açısıyla görmeleri hedeflenmiştir. Bunun yanında The Fairy Tale Town Projesi öğrencilerin içinde yaşadığı kasabaların tarihi, kültür, bilimsel ve ekonomik ihtiyaçları ile Avrupa kültürel mirası ve değerleri konusunda farkındalık yaratma misyonunu yüklenmiş bu kapsamda öğrenciler bir kentin temellerinin ne olduğu ile Kentleşme ve Kentlerin Geleceği konularını da ele alarak görüş bildirip sorunlara çözüm bulmaya çalışmışlardır. Karışık ülke takımı ile oluşturulan öğrenci grubu ise şehirlerinin tanıtımlarını The Fairy Tale Towns Under The Magical Wings of the Swallow (Kırlangıcın Büyülü Kanatları Altındaki Masal Kasabaları) başlığı altında hikayeleştirerek sesli kitap (audio book) ve E-kitap hazırlayıp bir ortak ürün çıkarmışlardır.

Ülkemizde Covid-19 salgınının başladığı sıralarda hayata geçen The Fairy Tale Town projesi uzaktan eğitimin bir parçası olarak eğitim çalışmalarına entegreli bir şekilde yürütülmüştür.

 

İlgili linkler;

"The Fairy Tale Town" Websitesi; http://thefairytaletown.com/ 

"The Fairy Tale Towns Under The Magical Wings of the Swallow" sesli kitap; https://www.youtube.com/watch?v=lkvmeI0v1sE&feature=share&fbclid=IwAR2diiR_-5Iq9GmKBIMK8CKHf4xiNsmtup_A-rr2Yx-V472QQp5HyvRhTYE 

E-book; https://www.ourboox.com/book-preview/847811/# 

Hazırlanan tanıtım videoları; https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=IBfFc-O7f7Y&feature=emb_logo 

https://www.youtube.com/watch?v=xEybtxHRoHw&feature=emb_logo 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.01.2021 - Güncelleme: 06.11.2021 20:23 - Görüntülenme: 375
  Beğen | 0  kişi beğendi